torsdag 26 februari 2009

Snälla Burris, dags att avgå

Snaran dras åt allt tajtare kring Roland Burris som utsågs av förre detta guvernören Rod Blagojevich till Obamas efterträdare i federala senaten. Som jag skrivit i tidigare inlägg, först svor han dyrt och heligt att han inte hade haft någon kontakt med Blagojevich eller folk från hans administration innan han utsågs. Sedan ändrade han sig och sade att han hade pratat med några av Blagos närmaste rådgivare. Därefter kom det fram att Burris blivit kontaktad av Rods bror och kassör Rob och gått med på att försöka samla in pengar till den förres kampanj-arbete.





Idag kom nästa avslöjande. Burris son, Roland Burris II, anställdes för fem månader sedan av Illinois Housing Development Authority, en avdelning som Rod Blagojevich utsett cheferna för. Detta trots att Burris den yngre var skyldig skatteverket 34 163 dollar för obetalda skatter på hans hus på Chicagos South Side. Inte direkt den lämpligaste kandidaten att jobba med boendeutvecklings-frågor, speciellt inte på en högt uppsatt position som betalar 75 000 dollar om året.



Durbin till vänster, Burris i mitten och vetefan vem han till höger är.


Kritiken för Illinois republikaner är som ni förstår inte nådig, men även Burris närmaste och mest framstående partikamrater mer eller mindre kräver hans avgång. Den andra Illinois-senatorn och senatens näst mäktigaste man Dick Durbin sade häromdagen att "om jag var Burris skulle jag avgå". Idag stämde den Illinois nya guvernör Pat Quinn in i klagosången: "Snart är det dags för senator Roland Burris att ta klivet tillbaka eftersom han inte längre kan effektivt tjäna staten Illinois". Men Burris själv är envis som en åsna och verkar inte ha några planer att säga upp sig. Han har till och med anställt nya sekreterare till hans kontor. Det guvernören kan göra om han vägrar gå självmant är att utlysa ett speciellt folkval där en ny senator utses. Då är Burris tvungen enligt lag att kliva åt sidan.



Hela soppan kring Burris är en politisk parodi, han har ingen trovärdighet kvar över huvud taget. Snälla, söta, rara Rolle....det är dags att sluta nu. Avgå när du fortfarande har lite värdighet i behåll och ge folket i Illinois åtminstone en skandalfri vecka.



Yours Truly,



Gustav

1 kommentar:

Anonym sa...

btjahhebahail