söndag 1 mars 2009

Var det lika bra för dig som det var för mig?

Breaking news på CNN.com idag: "Obama speech like sex?". Klart man måste kolla och klickar på länken som leder till ett videoinslag kallat State of the Union with John King. I dagarna har President Obama hållit tal i kongressen och för soldaterna i Iraq och Afghanistan och det var dem som nu debatterades av två tyckare, en demokrat och en republikan, i John Kings panel.

Det var republikanen Alex Castellanos som jämförde Obamas tal med köttsligt umgänge i horisontalläge: "Att lyssna på Obama är som att ha sex. Den sämsta gången var det utmärkt". Obama måste verkligen vara en jäkel på att ragga.

Varför Castellanos uttalande får status som "breaking news" vete dock gudarna, speciellt eftersom det sades så många mycket mer insiktsfulla och viktiga saker i programmet. Bland annat kritiserade Castellanos Obama för att skilja på ord och handling. Till exempel, enligt honom har Obama sagt att han vill ha en regering som håller hårt i pengarna, något som rimmar illa med Obamas stimulanspaket som republikaner anser vara ett mångmiljard-slöseri. Varför användes inte det som rubrik? Att till och med en så ansedd nyhetsorganisation som CNN istället väljer att sätta en humoristisk och harmlös sexreferens som rubrik vittnar om hur sexualiserad vårt västerländska samhälle verkligen är.

Peace, Love and Understanding

Gustav

1 kommentar:

Anonym sa...

Precis min åsikt! Inte direkt att man sätter saliven i halsen, hjärtat slutar slå eller blir det minsta förvånad över varför de valde att "vinkla" nyheten så ;)