tisdag 31 mars 2009

Freshman Streak 2009

En speciellt aktningsvärd del av den amerikanska collegekulturen är att streaka. På universitet över hela nationen streakas det genom bibliotek, över campus och på sportevenemang av olika anledningar. Ofta handlar det om spontanta (fylle-)infall, men kanske ännu oftare är den en anrik tradition som ska hedras.

North Park vill inte vara sämre och varje år vid vårkanten anordnas The Freshman Streak. Alla förstaårselever manas att klä sig i födelsedagskostymen och ränna runt på campus vid midnatt. De tvingas löpa gatlopp mellan hundratals elever som samlats vid skolans bro för att titta, heja, kasta ägg och mjöl på de bara rumporna. Årets streak gick av stapeln den sista mars och självklart var USA-bloggens utsände där med kameran.

Jag tänkte först lägga upp bilderna i deras fulla prakt, men kom på att det är bättre att ta det säkra före det osäkra och censurera de mest fladdrande delarna. Även fast de är maskerade vet man aldrig vem som tittar eller hur pryda ni läsare är.

Tyvärr är det nästan alltid bara killar som deltar, så även i år. Dessutom var det väldigt kallt.


Eftersom skolledningen inte riktigt uppskattar detta upptåg måste det hållas hemligt in i det sista. Skolans seniors bestämmer ett datum och låter ryktet sprida sig på morgonen samma dag. Dessutom är det fruktansvärt olagligt; åker du fast när du streaker döms du som sexförbrytare. Ditt namn dyker upp på officiella register och du kommer ha stora problem att få jobb som till exempel lärare i framtiden. I år skickade Chicago-polisen fyra bilar, men ingen greps. De är mest där för att se till att det inte spårar ur och att nakenfisarna inte fortsätter springa runt och skrämma småbarn.
Yours Truly,
Gustav

1 kommentar:

Ida sa...

haha deltog du? ;)