söndag 2 november 2008

På västfronten lite nytt

Det har varit en ganska lugn Chicago-söndag med få nyheter av värde från politikens värld. Det har kommit till allmänhetens kännedom att Barack Obama har en faster som bor illegalt i landet, dock har det varit ganska tyst om det i media och McCain-kampanjen har inte heller huggit som en kobra.

CNN:s hemsida toppas istället av nyheten om minnesgudstjänsten för den före detta American Idol-deltagaren Jennifer Hudsons mördade 57-åriga mamma, 29-åriga bror och 7-åriga brorson. Modern och brodern hittades döda i sångerskans barndomshem på Chicagos South Side den 24 oktober, brorsonen hittades senare samma dag i en vit stadsjeep på stadens West Side. Han hade blivit skjuten flera gånger. Självklart är det det en tragedi, men ett trippelmord i Chicagos ghetto hade knappt väckt en notis om det inte varit för Hudsons kändiskap. Nu har nyheten istället toppat löpsedlarna och nyhetssändningarna i en vecka.

Jag vet inte vad som är mest tragiskt med historien; att media bara bryr sig eftersom en kändis blev drabbad, eller att människor i de här områderna är så vana vid skottlossningar att först sex timmar efter att brorsonen blivit skjuten och lämnad att dö i en bil stående på öppen gata ringde någon polisen?

Enligt min vän Jeff från Detroit, en stad som i folkmun brukar kallas USA:s armhåla, är Chicago nu på väg att bli USA:s mordtätaste stad. Därmed tar dem över den föga smickrande titeln från ovan nämnda armhåla.

-------------------------------------

Personligen var det dagen efter kvällen före och jag spenderade söndagen med att knalla runt downtown. Efter att ha torterat er med flera långrandiga inlägg de senaste dagarna tänkte jag avsluta med några lättsmälta bilder som omväxling.


Vy från Grant Park; Buckingham Fountain i förgrunden och skylinen i bakgrunden kommer utgöra en mäktig kuliss till Barack Obamas lilla fest på tisdag. Ovan nämnda vän Jeff fick sin biljett idag och eftersom man får bjuda med sig en vän kommer jag till min obeskrivliga glädje vara en av de 65 000 som kommer komma in på området. Hell yeah!
Chicagos skylines senaste tillskott Trump Tower sträcker på sig. Man kan tycka vad man vill om överkamningens förkämpe Donald Trump, men han vet hur ett bostadshus ska byggas. Vågar inte ens tänka på hur mycket takvåningen kostar.


En hemkörd stadium size thin crust peperoni pizza och RC-cola är den perfekta bakismaten. Min alaskianska vän Elliot är mållös inför åsynen av detta monster till artärstoppare. Only in America, friends...
Måste sova nu, klockan har hunnit bli 2.40 och det är ju som bekant en dag imorgon också.
God natt
/Goose

2 kommentarer:

Alex HS sa...

RUGGIGT STORT skulle det vara ifall du fick komma in på området med stort O! Jag håller tummarna! =) Riktigt bra skrivet. Nu gäller det snart. Inte långt kvar. För övrigt har ju Detroit något som Chicago aldrig mer kommer att få... Lord Stanleys pokal! Keep up the good work! /Giggs

Mike sa...

Hej! Jag heter Mike och är Amerikan från Michigan. Vem är din vän från Alaska`? Skicka gärna epost till mig... mimartin82@gmail.com