söndag 2 november 2008

Samma gamla visa

Ungefär en av tio väljare bestämmer sig de sista dagarna vem de ska rösta på och McCain och Obama satsar nu allt för att vinna de uppskattningsvis 6 % obestämda väljarnas sympatier. Igår lanserade de båda kampanjerna nya reklamfilmer som drar den andres namn i skiten. McCain drog återigen upp Obamas relation med sin gamla pastors Jeremiah Wright. Wright hamnade i medias blickfång i mars då ABC News granskade hans kontroversiella uttalanden i där han bland annat säger att USA har sig själva att skylla för 9/11-attackerna. Återigen tar Sarah Palin lite avstånd från McCain: "Jag tycker det är en viktig fråga att ställa, men det är slutgiltigt McCains beslut".

Obama kontrade med att fortsätta att likställa McCain med Bush i en reklam som poängterar att McCain röstade för 90 % av Bush och Cheneys aktioner, bland andra att gå in i Irak.

------------

Som jag skrev i förra inlägget är det stressigt att vara vicepresident-kandidat och ibland slinter tungan. Lagets kongoles, Nyenemo Sanguma, berättade att för en månad sedan att demokraternas Joe Biden under bad en speciellt engagerad åhörare att ställa sig upp så att alla kundese honom. Problemet var att han åhöraren i fråga var rullstolsburen.

När Sarah Palin var i Pittsburgh, Pennsylvania, förra veckan passade hon på att berätta att hon var glad att vara i samma stat som staden som nyss vunnit World Series (baseboll-mästerskapet), Philadelphia, ligger i. Uttalandet möttes av masiva burop eftersom stor rivalitet råder mellan Philadelphia Phillies och Pittsburgh Pirates. Det kan väl likställas med att åka till Södertälje efter LHCs första SM-guld i vår och gratulera.

Yours truly,

Goose

Inga kommentarer: