måndag 10 november 2008

"Another beer, Barack?" "Yes, please, Georgie-boy!"

En hel drös amerikanska tidningar tyckte inte att det var speciellt kul att McCain förlorade valet. En gick så långt att de inte ville låtsas om att det hänt. Daily Herald i Sepulpa, Oklahoma, nämnde inte ens Obamas historiska seger utan nöjde med att trycka en notis om att McCain minsann hade starkt stöd i Oklahoma. De försvarade sig med att alla redan visste vem som vann timmar innan de gick i tryck och att de ville fokusera på lokala nyheter. Tydligen insåg dem inte att Obama kommer var Sepulpa-bornas president också. Kritikerna skriker racism, och jag kan tyvärr bara hålla med. Oklahoma är inte direkt berömt för sin gästvänlighet mot svarta.

Tvärtom verkar der dock ha varit idag när The Obamas var på vänlighetsvisit hos W. Busharna i Vita Huset. Enligt rapporterna fördes samtalen i en städad, vänlig, konstruktiv och respektfull ton, även fast de verkligen har flera anledningar att hata varandra. Obama-kampanjen har nästan likställt Bush med Anrikrists högra hand och vilket borde ha lett till ont blod mellan de två. Man undrar om det båda brinner inombords eftersom de måste låtsas vara vänliga mot sin antagonist i flera timmar, eller om de utav respekt för varandra och förståelse för politikeryrkets spelregler faktiskt uppskattar att träffas sådär på tu-man-hand?





Besöket var också första gången Obama kunde spana in sin nya lya. Enligt ett grävande reportage av Chicagos lokala TV-kanal WGN9 så kommer fru Obama få nätta $250 000 att inreda och renovera för, herr Obama planerar att bygga om Nixons gamla bowlingbana till en basketplan och på grund av deras hälsosammare kosthållning än Busharna kommer de anställa en ny kock. Det ryktas, hör och häpna, om att de ska knipa Oprah Winfreys personliga köksnisse. Det skulle bli ett ganska schysst MTV Cribs-avsnitt.

Säkerheten kommer vara brutal kring de nya presidentparet. Bland annat kommer varje toabesök övervakas och varje dricksglas förstöras direkt efter använding så att ingen terrorist kan få tag i fingeravtryck eller DNA. Obamas kodnamn kommer vara "Renegade" -varför Secret Service släpper det till media vet jag inte -och han kommer få fort han lämnar huset färdas i en karavan av upp till 12 identiska bilar. Antar att det är okej att tumma lite på miljötänket när man är president.



På tal om miljö så har ju den globala uppvärmningens effekter varit på tapeten ett tag. Den senaste tidens ovanligt bipolära Chicago-väder ger fog för Al Gore & Co:s oro. I början av november hade vi sommarvärme, sen slog det om och de senaste dagarna har varit de kallaste på 13 år. Till helgen väntas snö.



Studentbostäderna Andersson Hall (bilden) och Burgh Hall, samt Magnuson Campus Center, översvämmades

Global uppvärmning sägs också vara boven till de senaste årens många orkaner som drabbat USA. Jag själv fick ju en uppkallad efter mig. För två månader sedan kom resterna min efterföljare Ike hit och det regnadem totalt 210 mm på tre dagar, de värsta regnen på jag kommer inte ihåg hur många år. North Parks område, Albany Park, drabbades självklart värst och tre byggnader tvingades evakueras, alternativt stängas av.

Regards,

Gustav

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du skriver så bra, jag fastnar direkt och kommer inte loss :)
Det är inte alls så att man är lite avundsjuk på dig och dina upplevelser over there.. nej då, oslo är ju också vackert..

Nilla sa...

Läser din blogg med stor behållning i stort sett varje dag. Gillar även bilderna. Bueno!

Anonym sa...

Jag tackar och bockar å det ödmjukaste:) Kul att ens gratisjobb uppskattas!