tisdag 23 december 2008

Vit glögg

Farsan drog fram den vita Blossa-glöggen till julgranspyntandet och det får mig osökt att tänka på denna Varan-TV-klassiker anno -97. Har ni inte 8 minuter till övers så kolla 3.12 in i klippet.



Ja jävlar, man ligger dubbelvikt och fäller en nostalgisk glädjetår. Serier som Varan-TV och Killinggängets nästan bortglömda Percy Tårar görs ju inte längre. Ta nutida Parlamentet och Hey Baberiba som exempel; det förra som en gång i tiden bjöd på träffsäker politisk satir har nu förvandlats till en kavalkad av plumpa sexskämt helt utan förankring i den aktuella politiska agendan. Det senare har varit klippt odugligt från första början. Fast man inser först hur svältfött det är på den svenska humorscenen när fjanten Björn Gustafsson anses vara Sveriges roligaste människa. Uschaan, det var ju som bekant bättre förr. Hade det inte varit för Anders & Måns hade allt hopp varit ute.

En reprisering av Varan-TV är ett måste och jag uppmanar er alla att gå med i gruppen Namninsamling! En uppmaning till Svt att visa Varan-TV i repris på Facebook.

GOD JUL!!

Gustav

Inga kommentarer: