onsdag 10 december 2008

Dum, dummare, Blagojevich..

Så här i svenska Nobelpristider är det ju befriande med lite dumhet från USA. Illinois guvernör Rod Blagojevich var idag tillbaka på jobbet och fortsätter att bedyra sin oskuld. Enligt sin advokat Sheldon Sorosky är han väldigt ledsen över det inträffade och hoppas att folket i Illinois fortfarande har förtroende för honom. Hoppet är väl det sista som överger människan, men tro mig, Blagojevich är rökt. FBI låter inte yxan falla om de inte har mer än överväldigande bevis för en fällande dom. Blago och hans stabschef John Harris riskerar totalt 30 år i buren och 250 000 dollar i böter.

Fast korruptionsanklagelserna ställer inte bara till det för Blagojevich själv utan också för de som har varit aktuella att ta Barack Obamas plats i senaten. Trots att han är misstänkt för så allvarliga brott har han fortfarande rätt att utse Obamas ersättare tills han själv avgår eller att det beslutas i domstol att ta ifrån honom hans befogenheter. Vem han än väljer kommer helt sakna trovärdighet och kommer hela sin politiska karriär omgärdas av korruptionsrykten. Att låta Blagojevich tillsätta nästa senator är lika idiotiskt som att utse Berth Milton till svensk jämställdhetsminister.

Det verkar som om Obama är den enda hederliga politikern från Illinois på år och dagar (han vägrar till och med anställa lobbyister) och han är den enda som kan rädda statens politiska anseende. Obama själv sade idag att han tycker att Blagojevich ska avgå, att situationen för honom är ohållbar. Den andra Illinois-senatorn Dick Durbin vill att Illinois lagstiftare ska passera en temporär lag som gör att Obamas ersättare tillsätts genom ett val. Personligen skiter jag i om de spelar klädpoker, tärning, Monopol, singlar slant eller klunsar om det så länge Blagojevich inte har något att säga till om.

Peace, Love and Understanding

Gustav

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Läser din sida en del och

http://www.youtube.com/watch?v=RsWpvkLCvu4

tänkte att den här länken kanske kunde "roa" dej, jag blev iallafall glad att se Barack Obama vissa upp en rikigt skön sida av sig själv!