tisdag 2 december 2008

Ständigt denna Palin

Trots att en månad har gått sedan valet har Sarah Palin fortfarande en ofattbar förmåga att hamna i åtlöjets rampljus. Hennes senaste snedsteg hände för en vecka sedan och har blivit vida uppmärksammad här i staterna. Enligt ganska säkra källor har filmen inte haft samma genomslagskraft i Sverige, så jag känner att det är mitt ansvar som det viktiga vetandets förkämpe att sprida den till andra sidan pölen.

Det är tradition för guvernörer och presidenter att benåda kalkoner inför Thanksgiving och Palin ville inte vara sämre. Förra veckan, några dagar före Thanksgiving Day, gav hon en intervju till KTUU Channel 2 i Anchorage, Alaska, i samband med hennes kalkonbenådningsceremoni framför ett kalkonslakteri. Resultatet är historia.









Stackare, vad hon än gör så blir det fel.





---------------


Annars är den stora nyheten för dagen i Chicago att den misstänkte gärningsmannen i de så kallade Hudson-morden nu ska ställas inför rätta. Chicagos WGN har hela dagen rullat bilder på den anklagades nuna, Idol-sångerskan Jennifer Hudsons syster Julias man William Balfour (bilden), och Balfours gråtande mamma som förnekar anklagelserna. Till skillnad från i Sverige där media, förutom i extraordinära fall, bara publicerar namn och bild på fällda brottslingar räcker det med en misstanke om brott för att man ska hamna på de amerikanska kvällsnyheterna. Vad gör det om man sedan frias i en rättegång om man redan är dömd i allmänhetens ögon? Det finns många Christer Petterssons i USA.

Ert huvud i kalkonkvarnen

Gustav

Inga kommentarer: