söndag 20 september 2009

Basebollpremiär

Det är väl lika bra att fortsätta på den anslagna tonen från tidigare inlägg. Var på min första basebollmatch i Chicago i fredags; laget från sydsidan White Sox tog emot Kansas City Royals. Det senaste tillskottet i hushållet Kevin hade fått tag på några gratisbiljetter så det var bara att tacka ja.

Matchen var ganska speciell eftersom det var halvvägs till St. Patricks Day (17 mars) i fredags. White Sox har som tradition att spela i ett grönt specialställ dagen till ära och de första 20 000 fansen fick en grön keps (vi var nog fanns nummer 20 001-20 003). Dessutom serverades det grön öl i barerna, och det var nog det som fanns i Sox-spelarnas flaskor eftersom de åkte på dyngstryk med 11-0.

Jag har länge funderat på om jag är ett Chicago Sox- eller Chicago Cubs-fan, och innan matchen var det nära att jag bestämde mig för The South-Siders (dessutom håller Obama på dem). Men efter det här pinsamma debaclet tvekar jag fortfarande. Måste gå på en Cubs-match först så jag kan göra en rättvis bedömning. Så oroa dig inte, Peter, det finns fortfarande hopp...

Till skillnad från vad som kan vara världens sämsta TV-sport, så är det fruktansvärt underhållande att gå på baseboll live. Det är inte så mycket för matchen det spännande spelets skull, utan för atmosfären. Det är helt enkelt väldigt roligt att mysa med en polsk korv i ena näven, en grön, blaskig Miller i den andra och känna sig så där genomamerikansk som man bara kan göra på en basebollarena.

---------------------------

För Sox-supportern Obama var det en tråkig helg, men för presidenten Obama har den varit intensiv. Som president tar arbetsveckan aldrig slut, man stämplar liksom inte ut på fredagen, kommer hem, slänger på sig mystofflorna och kryper upp i soffan med en påse OLW. Nope, i helgen har han flängt runt och gjort fem långa TV-intervjuer för att i prata om läget i landet i allmänhet och dra till sig folkligt stöd för sin sjukvårdsreform i synnerhet. Av det jag har sett har väl inte så mycket nytt kommit fram; enda av intresse att trots recessionen är över förväntas jobben inte komma tillbaka förrän nästa år.


Nä, nu ska jag lira uppsatsskrivning. Peace!

Yours Truly,

Gustav

2 kommentarer:

Peter sa...

Hej Gustav
kul att läsa om baseball på bloggen, bra att du väntar med att bestämma dig om du skall vara Sox eller Cubs,men snälla hoppa över att se Cubs den här säsongen, vi ( Cubs ) är redan i Wait til next year mode.....ha det bra

Peter

Gustav sa...

Tjena Peter,

Haha, egentligen är ju hela idén med att bestämma sig för ett lag ganska absurd. Man föds till ett fan, alternativt älskar ett lags sätt att spela eller någon annan stark anledning.

Haha, jo jag har förstått det...fast har ni inte haft den inställningen i 101 år nu?;)

Ha det!