tisdag 20 oktober 2009

Myten om jämlikhet

Inlägg nummer 200 sedan den här bloggens start för snart ett år sedan. Det ger ett ratio på o.54 inlägg per dag, 0.72 om man räknar bort mina lata sommarmånader ..tack för att ni orkat med.

-----------------

Missnöjet med Obamas politik växer om man ska tro CNN:s senaste undersökning. För första gången sedan han klev in i Vita Huset så håller majoriteten av de undersökta inte med honom om viktiga frågor, 51 % jämfört med 41 % i april. Dock verkar hans popularitet som person fortfarande hålla i sig. Image-politik i ett nötskal...


http://www.cnn.com/2009/POLITICS/10/21/obama.poll/index.html
---------------------

Ända sedan Martin Luther King, Jr. och gänget drev igenom lika rättigheter för alla medborgare så har det funnits en myt i USA att alla rasproblem är lösta. Att svarta har lika stora möjligheter att bli framgångsrika som vita, men i verkligheten funkar det inte så. Att i princip varenda lågavlönad skräpjobb, i alla fall i Chicago, innehas av svarta (eller latinos) är inte för att de är lata och inte bryr sig om att göra karriär, utan eftersom de är de enda jobb de kan konkurrera om. Även fast undantag finns (Obama, duh), så är det fortfarande otroligt svårt för svarta att slå sig in i det vita etablissemanget. Även fast jämlikhet existerar i teorin så har USA har fortfarande lång väg att gå innan de når sann jämlikhet.

Sen att det finns killar som Dr. James Mannig, pastor vid Atlah World Missionary Church i Harlem, New York, gör ju inte vägen kortare. Jag har lagt upp två trevliga hatbudskap. I det första idiotförklarar han alla svarta människor, i det andra förolämpar han Obama, kallar honom bland annat en hallick, född skräp och hans mamma en white-trash hora.




Alltid trevligt med saklig diskussion. Hans budskap är så fruktansvärt idiotiska att de inte ens är värda att kommentera. Hur han ens har några anhängare är bortom mitt förstånd.

Yours Truly,

Gustav

Inga kommentarer: