söndag 19 april 2009

Stress

Jag är medveten om att jag varit lite dålig med uppdateringen på sista tiden, men det är inte så lätt att hinna med när man har tre stora slutprojekt som man knappt börjat på som ska vara klara inom två veckor. Lägg därtill slutspurt på praktiken, dagliga träningspass och två slutspelslag (Blackhawks i NHL och Bulls i NBA) man måste följa.

I skrivande stund har jag tagit en paus i en 12-sidig efterforskad uppsats om homoäktenskap ska legaliseras i USA. Just nu har jag nio sidor klara och sitter med 15 olika journaler och böcker om ämnet utspridda kring datorn. Till skillnad från sekulära Sverige där de flesta, inklusive yours truly, ser det som en självklarhet (eller bryr sig inte) så är debatten hätsk här. Den kristna, konsevativa högern skriker NEJ och den liberala vänstern skriker JA. På senare år har gay-aktivisterna vunnit mark och homoäktenskap är fullt lagligt i fyra stater: Massachussets, Connecticut, Vermont och Iowa. New York förväntas att följa snart. Många andra stater erbjuder så kallade civil unions (registrerade partnerskap) som ger homosexuella par alla lagliga äktenskapliga fördelar, men de flesta i gayrörelsen ser dem som otillräckliga eftersom ett äktenskap symboliserar så mycket mer än bara den lagliga biten, till exempel ett djupare känslomässigt band.


Vad tycker ni?


-------------------------------


När man själv tycker att man har det jobbigt botas det snabbt av ett besök på den här sidan: http://www.fmylife.com/. Folk delar med sig av sina vardagliga fadäser, pinsamheter och olyckor. Som den gamla klyschan säger; skadeglädje är den enda sanna glädjen (grejen med klyschor är att de hade ju inte blivit klyschor om de inte varit sanna).
Yours Truly,
Gustav

1 kommentar:

55+ sa...

Är synen på Homoäktenskap en generationsfråga? En själklarhet för mig.