fredag 24 april 2009

En annalkande storm

Inom loppet av en vecka legaliserades homoäktenskap i Iowa och Vermont. I New Yorks senat ska det röstas om det snart och i Maine möttes förslaget av stående ovationer när det debatterades. Men alla är inte glada. The National Organisation For Marriage är en konservativ grupp som ser homoäktenskap som satans verktyg, ett hot mot friheten och allt som är amerikanskt. I veckan lanserade dem den här oroväckande reklamkampanjen som sägs ha kostat 1.5 miljoner dollar.






Skrämmande, eller hur? Svaret från USA: liberala kom snabbt. Filmen har har parodiserats åtskilliga gånger på YouTube och Comedy Centrals The Colbert Report (ett politiskt satirprogram samma stil som The Daily Show with Jon Stewart som sände reportaget där de driver med svensk socialism på amerikansk kapitalisms bekostnad som ni säkert har sett) visade den här filmen for några dagar sedan:





Otroligt pricksäkert, jänkarna vet hur man gor politisk satir. Anteckna, Parlamentet.

Nä, nu har jag spenderat tillräckligt med vid vid datorn. Det är 25 grader varmt, inte ett moln på himlen och jag är dags for Beach 2009-premiär.

Peace!

Gustav

Inga kommentarer: