söndag 14 februari 2010

I lobbyisternas värld

Min lärare i kursen American Government berättade en rolig historia om hur det kan se ut i Washington. Han jobbade som tjänsteman i kongressen för en massa år sedan och i jobbeskrivningen ingår att svara på brev halva dagen, svara i telefon resten, samt någon gång ibland gå på branschorganisationers lobbyfester. Dessa möten följer alla samma mallar: man går dit, skakar tass, ler falskt, lyssnar på tråkiga tal, politiskt skitsnack och käkar gratis buffé.

Men ibland får de en extra tvist, till exempel USA:s fläskproducenters årliga möte. När de kom in i det hyrda hotellkonferens-rummet fick alla gäster en vit bomullshandske. Sedan var det bara att ta för sig av fett-och såsdrypande revbensspjäll, hela skinkstycken, fläskkorvar och andra nyttigheter. Måste varit en grann syn: ett gäng politiker och grisuppfödare som står och snackar framtidsbudgeter och valfjäskar medan de likt grottmänniskor gnager på ett köttben. Parodiskt, indeed.

-----------------------------------------

Insåg brutalt i helgen att man börjar bli gammal. Var på husfest med apfulla freshman-tjejer och douchebags som härjade vid beerpong-bordet. När Miley Cyrus låt "Party in the USA" spelades och festen tog skruv insåg jag att det är dags att börja hänga med folk i min egen ålder. Trodde bara det var tolvåringar som lyssnade på henne, men tydligen inte.

Yours Truly,

Gustav


Inga kommentarer: