torsdag 14 januari 2010

2010 - Revolutionens år?

Den 2 februari är en ytterst viktig dag för staten Illinois. Det är primärval för nästan samtliga officiella ämbeten i staten. Förhoppningsvis har Illinois-borna fått nog. Deras stat har sedan mannaminne missköts av korrupta politiker, Chicago värst av alla, och valfusk och mutor har varit vedertagen politisk praxis. Symbol och syndabock för detta blev i fjol förre guvernören Rod Blagojevich som åkte fast då han försökt sälja Barack Obamas öppna plats i senaten till högstbjudande, men faktum är att det korrupta arvet sträcker sig nästan 200 år tillbaka i tiden då Chicago blev en officiell amerikansk stad. Jag har sagt det förut, men det tål att upprepas: jämför det med den politiska scenen i Sverige där det blev ramaskri och lynchstämning när Göran Persson snodde en toblerone. Nu har invånarna chans att genom aktivt valdeltagande återta kontrollen över staten och tidningen Chicago Tribune har utnämnt 2010 till revolutionens år. Vi får hoppas de får rätt.



------------------------------------

Jag hatar modebloggar, men kan inte låta bli att visa upp mina nya pjucks: Converse All Stars Chuck Taylors i brunt läder. Man blir ju helt lyrisk!


Yours Truly,

Gustav

2 kommentarer:

vän av ordning sa...

Snygga skor...Men sen var det ju Mona Sahlin och inte Göran som snodde Toblerone.

Gustav Skogens sa...

Ah just det! Ber så hemskt mycket om ursäkt, borde jag vetat. Göran tjuvät ju lösgodis. Uppmärksammande kommer i nästa inlägg. Tack!