söndag 17 januari 2010

Studentkocken rekommenderar

För att överleva som student måste man vara uppfinningsrik. När matkassan tryter och kylskåpet ekar gäller det att ta till vara på små resurser. Dagens maträtt skapar med förhållandevis enkla råvaror en kryddig, smakrik och närande frukost/lunch/middag/munchies/bakis-medicin. Studentkocken rekommenderar: Omelett a la Whipple Street.

Ingredienser (1 person):
Tre ägg
En halv gul lök
Två varmkorvar
Sju-åtta inlagda jalapenos
Olivolja
Vatten
Salt
Peppar

Gör så här:

Knäck äggen i en bunke. Tillsätt en skvätt vatten, salt, peppar och blanda med en gaffel. Bäst konsistens på den färdiga omeletten får man om man inte vispar ihop ingredienserna för hårtutan behåller lite segregation mellan vattnet, äggulan och äggvitan. Ställ åt sidan.
Hacka löken och jalapenorna och skiva korven. Värm nu två stekpannor och häll i lite olivolja i båda. Ta fram omelett-smeten och häll den i ena pannan, stek löken, jalapenorna och korven i den andra. Salta, peppra efter smak. Stek omeletten tills den nästan är helt fast, vänd då för att få god stekyta på andra sidan. Lägg upp på en tallrik. Korvblandningen är klar när korven är knaprigt vidbränd, löken mjuk och jalapenorna svettats klart. Häll på och fördela blandningen jämt över hela omelettbädden. Denna rätt är väldigt stark, men den som verkligen vill få gommen skändad häller på lite Louisiana-hotsauce. Och Voila! Smaklig måltid:

Serveringsförslag: Dränkt i ketchup. Avnjuts bäst med en kall öl, avslagen Coca-Cola eller ett stort glas mjölk.



Jag skulle vilja citera ett klasssiskt Kellermanskt Rocky-ordspråk som jag kommer ihåg det: "Den som lagar något på en bädd av något annat är fan kung över alla i hela världen!."

Nästa gång i Studentkocken rekommenderar: Svenska pannkakor på amerikanskt vis.

Yours Truly,

Gustav

1 kommentar:

m sa...

Imponerande var ordet. En moders hjärta sväller av stolthet.