tisdag 25 augusti 2009

På västfronten en del nytt

Två lektioner idag; Video Production I och Personal Health. Den första kursen undervisas av svensken Peter Berggren som tydligen har över 20 års erfarenhet från svensk teveproduktion. Ska bli mycket roligt att skapa lite film i höst.

Eftersom jag har helt ignorerat nyheter i sommar tog jag mig tid efter lektionerna att läsa på lite vad som har hänt i USA de senaste tre månaderna. Således kommer här en kort uppdatering om ämnen jag skrev mest om i våras.
Ekonomin: Finanskrisen går sin gilla gång; folk sparkas fortfarande på löpande band, börserna gungar, hus överges och städer sparar genom att stänga ner stora delar av den offentliga sektorn på utvalda dagar. Som ni säkert läst har Kalifornien och mitt kära Chicago några av de största budgetunderskotten. Dock säger analytiker att recessionen är över och från och med nu kommer USA:s ekonomi börja gå framåt, men det tror jag så mycket jag vill på.
Barack Obama: Han fortsätter att knega på. Som sagt förut, han är ingen Gandalf som kan ställa allt till rätta med ett fingerknäpp. Han tog över landet i värsta möjliga tillstånd, men USA kan skatta sig lyckliga att de inte kunde ha någon bättre på posten. Ge honom tid!
Rod Blagojevich: I april åtalades Blago av en federal jury misstänkt för mutbrott, bedrägeri och maktmissbruk. Rättegången har ännu inte börjat.
Homoäktenskap: När jag lämnade i maj var hade homoäktenskap legaliserats i fyra stater: Massashussets (2004), Connecticut (2008), Iowa (april 2009) och Vermont där lagen träder i kraft 1 september i år. Sedan dess har lagar röstats igenom i New Hampshire (träder i kraft 1 januari 2010) och i Maine. Viss reservation för den sistnämnda staten dock: lagen skulle träda i kraft 11 september, men en folkomröstning i november ska definitivt avgöra lagens framtid.

----------------------------

Är nyss hemkommen från en turné downtown med min gamle vapenbroder Kristoffer Grahn och min nya vapenbroder och lärling Erik Kinnhammar. Erik är också av Linköpings-börd, tog studenten i våras och har nu efter skickligt övertalande av undertecknad kommit till North Park för att spela fotboll och plugga. Eftersom jag själv har lagt handskarna på hyllan - i alla fall tillfälligt- så tänkte jag låta Erik bli gästbloggare med exklusiv inblick i collegefotbollens värld. Nu ska jag bara fråga honom själv om han är intresserad.

----------------------------

Drog igång mitt bokprojekt igår. Så nu kan man till titlarna student, frilansjournalist och bloggare också lägga till opublicerad författare. Dags att skaffa visitkort...


Yours Truly,

Gustav

1 kommentar:

ellen sa...

aptjaba tjena! kul att du tagit erik under dina vingar, du får hälsa honom så mycket från mig.

Jaså, du har kommmit gång med boken ser jag...skriva eller bara forska kring det?