fredag 1 maj 2009

Svinigt

Det är hysteri kring svininfluensan just nu. Enligt CNN har 141 fall konfirmerats i USA och skolor stängs, sportevenamang skjuts upp och skolbaler ställs in över hela landet. I Illinois har tre fall hittats och igår misstänkts viruset kommit till Chicago. En lågstadieskola stängdes efter att två barn blivit sjuka, följt av många fler idag.




Hela situationen känns väldigt överdriven, det är ju trots allt bara influensa och inte digerdöden vi pratar om. Om man inte är helt undernärd och immunförsvarslös så är det värsta som händer att man hostar, spyr och snorar ett tag. 363 personer av 6 miljarder har insjuknat och jag är ganska övertygad om att ett vaccin dyker upp inom en snar framtid.



Jag planerar i och för sig att dra lite nytta av situation. Jag tänkte dra på mig svininfluensan och bli den första som tar med det till Sverige. Skulle ju vara riktigt coolt att få ett virus uppkallat efter sig i Sverige. Bättre att vara ökänd än okänd. Fast jag får skynda på eftersom influensan har redan nått Danmark.



-------------------------



Galen match mellan Chicago Bulls och Boston Celtics igår. Fyra matcher har gått till övertid i åttendelsfinalserien. Den tredje övertidsperioden igår lyckades Chicago vinna med en poäng. Så nu går serien till Boston för en sjunde avgörande match.



Tråkigare för Svarthökarna igår. De kom tillbaka frå 0-3 underläge mot Vancouver igår, bara för att se kanadickerna avgöra i slutminuten. Revansch imorgon!



Yours Truly,



Gustav

1 kommentar:

Anna sa...

Räcker det inte med en orkan Gustav?

Håller annars med om att hysterin kring "svinpesten" verkar något överdriven. Men kom gärna till svedala utan.